onsdag 21 december 2011

VINTERGRISEN



Varje år når Sveriges köttkonsumtion sin topp under julhelgerna. 650 000 grisar får sätta livet till för att vi ska kunna äta de 9000 ton julskinka vi i snitt gör varje jul. Grisar som får leva på mindre en en kvadratmeters yta, och aldrig får se dagens ljus (källa). Här kommer ett tips för alla er som tröttnat på denna överkonsumtion: Vintergrisen! 

Vintergrisen är en helt vegansk variant av julskinka baserad på sojaprotein. Denna inhandlade jag på Meretes här i Umeå, men den säljs även på nätet och i flera butiker runtom i landet. Tycker man att priset på 220 kronor är lite väl saftigt så kan man tillverka sin egna vegetariska julskinka på kålrot (receptet på det hittar du här). 

Julen är ju trots allt en högtid för omtanke om de försvarslösa, så är ni med mig? Fira den med gott samvete i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar